Hoşgeldiniz

Arda Turan Hayranlarının Buluşma Noktasına Hoşgeldiniz

Arda Turan Tranver Edlimeli Mi???

Arda Turan Hayranları Hangi Takımı Tutuyor

Fenerbahçeyi Dağıtan Bu Çocuğu Bırakmayın

"F.Bahçe'yi dağıtan bu çocuğu bırakmayın"
Tarih, 15 Nisan 2006... Yer, Manisa 19 Mayıs Stadı... Fenerbahçe, Vestel karşısında sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyor... Mücadeleye iyi başlayan Kanarya, Anelka’nın golüyle öne geçiyor... Ancak Ege ekibinde mağlubiyeti hazmedemeyen birisi ortaya çıkıyor... Galatasaray’dan Vestel Manisa’ya kiralanan Arda Turan, koridor haline getirdiği sağ kanatta öyle müthiş işler yapıyor ki, hem arkadaşlarını ateşliyor hem de takımının maçı 5-3 kazanmasını sağlıyor.
Kurmaylarıyla izliyordu...Manisa'nın bu galibiyeti, Galatasaray’ın o sezonki şampiyonluğunu doğrudan etkileyen faktörlerden biri olmuştu. Ve o karşılaşmada bir yıldız gibi parlayan Arda’nın performansı, kendi kaderini değiştirecek birilerinin gözünden kaçmadı. Mart 2006’da, Özhan Canaydın yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Polat, bir yanında Haldun Üstünel, diğer tarafında Adnan Sezgin ile birlikte, Manisaspor ve Fenerbahçe arasındaki bu müthiş mücadeleyi izliyordu.
‘Sen hiç merak etme Arda’Arda'yı hayranlıkla seyreden Polat, kurmaylarına dönüp, “Biz bu çocuğu kiralık mı verdik, bonservisiyle mi?” diye soruyor. Aldığı yanıt; “1.5 sezonluğuna kiralık.” Polat hemen talimat veriyor; “Fenerbahçe’yi darmadağın eden bu çocuğu mutlaka geri alacağız.” 90 dakika bittikten sonra Arda’yı telefonla arayan Polat, genç yıldızı tebrik edip, “Hiç merak etme sen, seneye bizdesin. Takımda da oynayacaksın, bundan sonra hiçbir yere bırakmayız seni” mesajını iletiyor...
Eric Gerets istemese de...Bu sözlerle havalara uçan ve sezonun geri kalan kısmında da performansını yükselten Arda, Cim Bom’a döndüğünde Gerets’e kendini beğendiremedi. Belçikalı hoca, genç oyuncunun kiralık gönderilmesini istedi. Ama Polat buna karşı çıktı. Ve Arda, belki de ‘tesadüfen’ forma şansı bulduğu Mlada Boleslav karşısında 2 gol atıp, adını herkese duyurdu. Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşıyarak, takımdaki yerini garantiledi. Ve yükselişi hâlâ sürüyor.
İşte o müthiş maçArda Turan, 15 Nisan 2006’da Vestel Manisaspor’un Fenerbahçe’yi 5-3’le devirdiği nefes kesen mücadelede müthiş bir performans ortaya koymuştu. O Arda, şimdi EURO 2008’de A Milli Takım’ı sırtlıyor...